حميد بقايي تصريح کرد: در مقالات اين همايش ضمن ارائه نتايج باستان شناسي درباره خليج فارس به فرهنگ غني ايران اشاره ميشد.
وي گفت: همايش باستانشناسي خليج فارس که به منظور ارائه نتايج کاوشهاي باستانشناسي خليج فارس و اثبات حاکميت ايران بر اين منطقه به مدت دوروز برگزار شد، روزگذشته پايان يافت.
بقايي افزود: در اين همايش محققاني از استراليا ، آمريکا، ايتاليا ، انگليس و ايران آخرين نتايج کاوشها، بررسيها و پژوهشهاي خود را از هزارههاي پيش از ميلاد در مورد خليج فارس ارائه کردند.
همايش باستانشناسي خليجفارس در دانشگاه دورهام انگليس نخستين همايش بينالمللي باستانشناسي خليج فارس بود که با مشارکت سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ايران و همکاري پژوهشکده باستان شناسي دانشگاههاي هاروارد و پنسيلوانياي آمريکا و دانشگاه بولونياي ايتاليا برگزار شد.
پرفسور رابين کانينگهام رييس دانشکده باستانشناسي دانشگاه دورهام در آغاز اين همايش تخصصي، درباره گذشته پيش و پس از تاريخ خليج فارس سخنراني کرده و از حضور فعال مسئولان و پژوهشگران سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران در اين همايش قدرداني کرد.
حميد بقايي را در سفر به انگليس ، سيد طه هاشمي، معاون سازمان و رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و حسن فاضلي نشلي رييس پژوهشکده باستان شناسي پژوهشگاه ميراث فرهنگي همراهي ميکنند.
در اين همايش همچنين، تعدادي از اساتيد و محققان اين پژوهشگاه ميراث فرهنگي و همچنين اساتيدي از دانشگاه تهران سخنرانيها و مقالاتي را درباره پيشينه ديرينه خليج فارس ارائه کردند.
در اين همايش نتايج برخي کاوشها و تحقيقات در قسمتهاي مختلف خليجفارس توسط باستانشناسان و کارشناسان دانشگاههاي يورک، لندن، دورهام، کمبريج و ساتهمپتون انگليس، دانشگاه سيدني استراليا، دانشگاههاي هاروارد، پنسيلوانيا و کاليفرنياي آمريکا، دانشگاه بولونياي ايتاليا و مرکز پژوهشي سي ان آر اس فرانسه مورد بررسي و تبادل نظر قرار گرفت ./105
انتهای پیام/